tiistai 2. lokakuuta 2012

Matkalla kuuhun?

Pukamat kuumina pääkäsittelyssä..  viikon oikeussali istuntoannos siis taas "nautittuna" ja täytynee kertoa että aikamoinen show oli.

Tällä kertaa istunto kesti vaan 8 tuntia - siis yhden ainoan (yhtiökokouksen päätös + liitteet) paperin selvitys oikeudessa kesti 8 tuntia, siihen päälle tietenkin lakimiesten väliset paperisodat, neuvottelut, yms.(lähetän sulle - lähetä mulle "laputtelu").

Oikeudessa selviteltiin yhtiökokouksen päätöksessä määrättyjä laskuja(aikaisempi postaukseni), sitä mihin ne perustuu ja kenelle ne todellisuudessa kuuluu. Normaalistihan taloyhtiöissä on selvät sävelet, yhtiöjärjestyksessä lukee kuka omistaa ja millä perusteella mitäkin maksaa(yleensä yhtiövastike ja maksu määräytyy neliöperusteisesti omistusosuuksien mukaan).

Niinpä lukee tämänkin yhtiönjärjestyksissä, mutta eipä sitä sääntöä vaan noudateta. Yhtiö on siis kasannut läjän epäselviä laskuja(yhtiön kulut) ja jakanut maksut osakkeiden omistajille"tosta suurin piirtein" periaatteella ei siis yhtiöjärjestyksessä määrätyllä laillisella tavalla vaan "tosta suurin piirtein". Näin itse taloyhtiön edustaja oikeuden edessä totesi. - No mitä helvettiä, tänne sataa postilaatikkojen täydeltä laskuja joissa summat on "tosta suurin piirtein" yhteesä 14 000€ maksatteko?  - EN VITUSSA maksa.


Sitten kun todella esitetään kuitit ja asialliset laskennat sekä budjetit(niinkuin lain mukaan kuuluukin) niin maksan vaikka matkan kuuhun jos yhtiö on sen kuluihinsa asianmukaisesti saanut kirjattua.

Asiasta tekee vieläkin mielenkiintoisemman se, että lisäksi yhtiön omistuksessa ja vain naapurin käytössä(sama asia yhtiö ja naapuri) on 168 neliötä sauna,varasto,kodinhoitohuone, yms. tilaa alakerrassa eikä niistä kuulemma kuulukaan vastiketta kenenkään maksaa. - pyhällä hengelläkö sitä tilaa ylläpidetään?



Tunteetkin kuumenivat vastapuolella melkoisesti. Oikeussalin johtava tuomari joutui puuttumaan useasti asiattomuuksiin ja tokaisi vastapuolelle tiukkaan sävyyn, "Nyt asiallisia vastauksia tai tulee kohta suurempi sanktio, enkä pidä siitä, että salissani virnuillaan". 

Julkisuudessa on joskus kirjoiteltu oikeudenkäynnin kalleudesta, myönnän, sitähän se todellisuudessa onkin. Ei itse oikeudenkäynti(istunto) ole kallista, vaan lakimiesten ja naisten palkkaukset. Ne on melkoiset.

Miettikää tämän yhden yhtiökokouksen päätöksen moittimisen lakimieskorvaukset yhteensä(vastapuoli + omapuoli) maksoi 26 000 €.. - aika kallista.. no elämä on..


Suurimpana opetuksena alan kuitenkin ymmärtää sanontaa "älä luota ihmiseen". On jotenkin surullista huomata ihmisten raadollisuus ja se kuinka omahyväisiä todellisuudessa olemmekaan.

Aivan, siis aivan kirkkain silmin pystytään esittämään ja puhumaan asioita totuuden vastaisesti. Tietysti totuushan näyttää olevan jokaisella omanlaisensa eli jos tarpeeksi uskomme valheeseen niin muuttuuko sekin totuudeksi..  No katsotaan päätös ja tuomio, sehän tulee muutaman viikon päästä  -sitä odotellessa.






1 kommentti:

  1. "Sitten kun todella esitetään kuitit ja asialliset laskennat sekä budjetit(niinkuin lain mukaan kuuluukin) niin maksan vaikka matkan kuuhun jos yhtiö on sen kuluihinsa asianmukaisesti saanut kirjattua."

    Tarkoitatko tuolla, että olisit valmis maksamaan mitä tahansa älyttömyyksiä kunhan ne on vain kirjattu oikein? Älä nyt miksikään rahastusautomaatiksi ja pelinappulaksi ala! Ei taloyhtiö voi käyttää taloyhtiön varoja mihin tahansa, olkoon vaikka kuinka kirjattuna. Varoja on käytettävä järkevästi ja oikeudenmukaisesti. Isännöitsijäsi on rikkonut lakia jo siinä vaiheessa kun on kaivattanut taloyhtiön laskuun montun patiosi ympärille ja roudannut sinne romuja ilman mitään järkevää syytä ja kiusaamismielessä. Tulee sekopäälle muuten kovat rapsut kunhan tuo juttu on ohi!

    VastaaPoista